Sezamová pochoutka
05. 11. 2015 - 10:00 | Potěšte své návštěvy něčím sladkým.
CO NA TO:
- 2 hrníčky neloupaných sezamových semínek
- jeden hrníček medu
- tuk na vymazání plechu.
JAK NA TO:
V pánvi se silnou stěnou smícháme med a semínka. Povaříme na mírném plameni asi deset minut, mícháme občasně. Pokud se směs připaluje, ztlumíme oheň. Hmota získá zlatohnědou barvu a to je ten pravý čas na vymazání velkého pekáče!
Mažeme máslem nebo neztuženým rostlinným tukem. Případně místo mazání vyložíme plech pečícím papírem. Mezitím rozválíme medovo-sezamovou hmotu válečkem na plát. Pokud to jde ztuha a masa se lepí, roztlačíme ji navlhčenýma rukama do stran nebo stlačíme mezi pláty pečícího papíru. Směs tuhne až pět hodin, pak ji můžeme nalámat (či rozkrájet) na libovolné tvary a podávat všem jako domácí lahůdku!
Dobrou sladkou chuť přeje Rádio Haná! :-)