Jogurtové knedlíčky s jahodovou omáčkou
03. 01. 2016 - 10:00 |
Honí Vás mlsná? Máme tu skvělý typ na sladký oběd.
Co na to:
- Rohlík najemno nakrájený 1 ks
- Bílý jogurt 200 g
- Vejce 2 ks
- Máslo 20 a 20g, celkem 40 g
- Dětská krupice 100 - 150 g
- Měkký tvaroh 150 g
Omáčka:
- Jahody 250 g
- Cukr krupice 50 g
- Vanilkový pudink v prášku 2 lžíce
Na ozdobení:
- Mandlové lupínky pražené 4 lžíce
Jak na to:
Rohlík zalijeme jogurtem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s 20 g másla a tvarohem. Přidáme rohlík s jogurtem, krupičku a sníh. Vypracujeme měkčí těsto, které mokrou rukou vytvarujeme do kuliček - asi 16 kusů. Necháme 5 minut odpočinout a pak vaříme v mírně osolené vodě asi 8 minut. Po uvaření hned přelijeme rozpuštěným máslem (20 g). Polovinu jahod povaříme v 50 ml vody s cukrem. Poté je rozmačkáme a přilijeme ve 100 ml vody rozmíchaný pudink. Minutu povaříme a přidáme na větší kusy pokrájený zbytek jahod. Na talíře rozdělíme omáčku, do které posadíme knedlíčky a ozdobíme lupínky mandlí. Pak už jen s úsměvem podáváme na stůl a pořádně si osladíme život!
To nejsladší chutnání Vám přeje rádio Haná! :-)