Katův šleh s bramboráčky
23. 01. 2016 - 10:00 | Jednoduché, rychlé jídlo,které ovšem zvládnou jen ti otrlejší s železným jazykem.
Co na to:
- cca 750 g kuřecího masa
- olej na smažení
- 2 cibule
- 2 papriky
- plechovka sterilovaných rajčat
- jarní cibulka (jedna až dvě podle velikosti)
- sterilované okurky 2 nebo dejte podle chuti
- 100g kečupu (není potřeba, když vynecháte, tak směs trošku dosladit)
- worcester, sůl, pepř, chilli
Jak na to:
Maso nakrájíme na nudličky a osmažíme na oleji.
Přidáme cibuli a papriku nakrájené na kostičky a případné chilli papričky.
Chvíli orestujeme, aby měla zelenina čas změknout a pak přidáme rajčata.
polečně vše provaříme a přidáme jarní cibulku a nakrájené sterilované okurky.
Mezitím, než se tento skvost uvaří, je příhodná doba uplácat bramboráčky podle vaší chuti. Máme tu nejčastěji dva základní typy:
“klasické” bramboráky s přidáním mouky, vajíčka, česneku, majoránky, soli a pepře
“rösti” (v tomto případě také ze syrových brambor) – kdy se k nastrouhaným bramborám, ze kterých ještě vymačkáme vodu, přidává minimum surovin – nejlépe jen vejce, trochu škrobu a sůl a pepř
Tentokrát se třeba pustíme do klasické varianty s menší dávkou česneku a majoránky a asi s půl lžičkou kypřícího prášku do pečiva. Usmažíme je na směsi oleje a sádla a pořádně osušíme na papírové utěrce.Katův šleh je mezitím dovařen do dokonalosti.A můžeme tuto retro dobrůtku s úsměvem podávat! :-)
Tu nejpikatnější chuť a spokojenost s plnými zahřátými bříšky Vám přeje Vaše rádio Haná! :-)