právě hraje
PSLOUCHEJ
ŽIVĚ
HANÁPLAY SKYROCKPLAY
 
 

Katův šleh s bramboráčky

23. 01. 2016 - 10:00 | Jednoduché, rychlé jídlo,které ovšem zvládnou jen ti otrlejší s železným jazykem.

Co na to:

  • cca 750 g kuřecího masa
  • olej na smažení
  • 2 cibule
  • 2 papriky
  • plechovka sterilovaných rajčat
  • jarní cibulka (jedna až dvě podle velikosti)
  • sterilované okurky 2 nebo dejte podle chuti
  • 100g kečupu (není potřeba, když vynecháte, tak směs trošku dosladit)
  • worcester, sůl, pepř, chilli

Jak na to:

Maso nakrájíme na nudličky a osmažíme na oleji.
Přidáme cibuli a papriku nakrájené na kostičky a případné chilli papričky.
Chvíli orestujeme, aby měla zelenina čas změknout a pak přidáme rajčata.
polečně vše provaříme a přidáme jarní cibulku a nakrájené sterilované okurky.

Mezitím, než se tento skvost uvaří, je příhodná doba uplácat bramboráčky podle vaší chuti. Máme tu nejčastěji dva základní typy:

“klasické” bramboráky s přidáním mouky, vajíčka, česneku, majoránky, soli a pepře
“rösti” (v tomto případě také ze syrových brambor) – kdy se k nastrouhaným bramborám, ze kterých ještě vymačkáme vodu, přidává minimum surovin – nejlépe jen vejce, trochu škrobu a sůl a pepř

Tentokrát se třeba pustíme do klasické varianty s menší dávkou česneku a majoránky a asi s půl lžičkou kypřícího prášku do pečiva. Usmažíme je na směsi oleje a sádla a pořádně osušíme na papírové utěrce.Katův šleh je mezitím dovařen do dokonalosti.A můžeme tuto retro dobrůtku s úsměvem  podávat! :-)


 
Tu nejpikatnější chuť a spokojenost s plnými zahřátými bříšky Vám přeje Vaše rádio Haná! :-)

Ozvěte se nám

Procházka pamětí Radia Haná - vracíme vaše vzpomínky!!