Tradiční italské lasagne
06. 02. 2016 - 10:00 | Dobrůtka u které pánové určitě spořádají v pohodě půl pekáče na posezení :-)
Co na to:
-
Těstoviny na lasagne: 12 ks
Boloňská omáčka:
-
Olivový olej:1 lžíce
-
Cibule :1 ks
-
Česnek: 1 stroužek
-
Mleté maso - hovězí 500 g
-
Rajčata: 250 g
-
Rajský protlak:2 lžíce
-
Červené víno:4 lžíce
-
Bazalka:1 lžíce
-
Sůl
-
Pepř mletý
Sýrová omáčka:
-
Máslo: 50 g
-
Hladká mouka: 50 g
-
Mléko: 600 ml
-
Sýr Čedar: 125 g
-
Muškátový oříšek: 1/2 lžička
Jak na to:
Boloňská omáčka:
Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme do měkka. Vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový protlak, víno, bazalku, sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni 20-25 minut.
Sýrová omáčka:
V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a minutu necháme osmažit. Postupně přidáváme mléko, přivedeme k varu při neustálém míchání, dokud omáčka neztuhne a není jemná. Přidáme muškátový oříšek. Přemístíme omáčku z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr. Mícháme dokud se nerozpustí.
Do pekáčku přijde nejprve vrstva boloňské omáčky, na to sýrová omáčka, pak lasagně, vrstvy opakujeme, ukončíme vrstvou boloňské omáčky a sýrové omáčky navrch. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 30-35 minut, do mírného zhnědnutí sýrové omáčky, možno nechat déle, pokud omáčka nezhnědne.Pak už jen s úsměvem podáváme na stůl a necháme si nejlépe chutnat! :)
Tu nejlepší chuť Vám přeje Vaše rádio Haná :-)