Řízky v klobásovém zelí
27. 02. 2016 - 10:00 | Jste milovníci pravé české kuchyně? Tak tenhle recept Vás určitě potěší..
Co na to:
- Vepřové maso na řízky - krkovice, kýta, plec... cca 500 g
- Sůl
- Pepř mletý
- Paprika - sladká
- Sádlo nebo olej na vymazání pekáče
- Kysané zelí okapané, cca 500 g
- Cibule 300 g
- Papriková klobása cca 300 g
- Česnek menší palička 1 ks
- Rajský protlak 2 lžíce
- Cukr 1 lžíce
- Zakysaná smetana nebo šlehačka - není nutné
Jak na to:
Nejprve naklepeme plátky masa, nařízneme je po stranách, osolíme, opepříme, zaprášíme paprikou a položíme do pomaštěného pekáče. Cibuli na trošce oleje (sádla) osmažíme dosklovata, přidáme na kolečka pokrájenou klobásu a osmažíme dozlatova, přidáme nasekaný česnek, zelí, protlak a cukr. Dobře promícháme a nandáme do pekáče na řízky. Pekáč zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů na cca 45-60 minut (dle tloušťky plátků). Pokud je třeba, můžeme během pečení podlít troškou vody.Podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem, gnocchi nebo vařeným bramborem.
A pokud máme rádi smetanové pokrmy, tak k zelí můžeme vmíchat kelímek zakysané smetany nebo smetany ke šlehání.
Výborný šmak a skvělou chuť Vám přeje Vaše rádio Haná :-)