právě hraje
PSLOUCHEJ
ŽIVĚ
HANÁPLAY SKYROCKPLAY
 
 

Řízky v klobásovém zelí

27. 02. 2016 - 10:00 | Jste milovníci pravé české kuchyně? Tak tenhle recept Vás určitě potěší..

Co na to:

  • Vepřové maso na řízky - krkovice, kýta, plec... cca 500 g
  • Sůl  
  • Pepř mletý  
  • Paprika - sladká  
  • Sádlo nebo olej na vymazání pekáče  
  • Kysané zelí okapané, cca 500 g
  • Cibule 300 g
  • Papriková klobása cca 300 g
  • Česnek menší palička 1 ks
  • Rajský protlak 2 lžíce
  • Cukr 1 lžíce
  • Zakysaná smetana nebo šlehačka - není nutné
 

Jak na to:

​Nejprve naklepeme plátky masa, nařízneme je po stranách, osolíme, opepříme, zaprášíme paprikou a položíme do pomaštěného pekáče. Cibuli na trošce oleje (sádla) osmažíme dosklovata, přidáme na kolečka pokrájenou klobásu a osmažíme dozlatova, přidáme nasekaný česnek, zelí, protlak a cukr. Dobře promícháme a nandáme do pekáče na řízky. Pekáč zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů na cca 45-60 minut (dle tloušťky plátků). Pokud je třeba, můžeme během pečení podlít troškou vody.Podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem, gnocchi nebo vařeným bramborem.

A pokud máme rádi smetanové pokrmy, tak k zelí můžeme vmíchat kelímek zakysané smetany nebo smetany ke šlehání.


 
​Výborný šmak a skvělou chuť Vám přeje Vaše rádio Haná :-)

Ozvěte se nám

Procházka pamětí Radia Haná - vracíme vaše vzpomínky!!