právě hraje
PSLOUCHEJ
ŽIVĚ
HANÁPLAY SKYROCKPLAY
 
 

Lososový Samurai burger

19. 03. 2016 - 08:47 | Uděláme si svůj domácí a dokonce i zdravý burger z čerstvých ingrediencí! :-)

Potřebujete na 2 porce:

  • 300 g lososa (filet)

  • 20 g medu,

  • 2 fíky

  • 1 čínské zelí

  • 50 g sojové omáčky​

  • 2 polévkové lžíce wasabi pasty

  • 4 polévkové lžíce tatarské omáčky

  • 2 hamburgerové housky

  • 1 limetku,

  • 20 g černého kaviáru

  • sůl a pepř


Jak na to:

​Filet z lososa rozdělíme na dvě porce, osolíme, opepříme a zprudka je opečeme na pánvi. Zhruba 3-4 minuty. Pak pánev vypneme, potřeme povrch lososa medem a necháme ho na rozpálené pánvi dojít.* Fíky omyjeme, rozkrájejíme na plátky a opečeme je na pánvi. Jakmile se rozvoní, přidáme med s troškou másla a ještě chvilku opékáme, až se medem obalí všechny plátky. 

Čínské zelí nakrájíme na slabé proužky, osmahneme na rozpáleném másle a přidáme sojovou omáčku. Opékáme, až zelí změkne.

Smícháme tatarskou omáčku s wasabi pastou a vytvoříme hladkou omáčku, ochutíme limetkovou šťávou.

Pak si opečeme hamburgerovou housku z vnitřní strany.

Na spodní část opečené housky naneseme připravenou tatarskou omáčku s wasabi pastou, přidáme zelí, položíme plátek lososa, na který vyskládáme fíky, kaviár a přiklopíme druhou polovinou housky s pořádnou porcí wasabi tatarské omáčky. To bude mňamka! Zdravý a velice chutný hambáč je na světě! :-)


 

Rádio Haná Vám přeje ať Vám to pořádně šmakuje! :-) 

 

Ozvěte se nám

Procházka pamětí Radia Haná - vracíme vaše vzpomínky!!