Hostínský chřestový závin
14. 05. 2016 - 12:00 | Udělejte si doma takový ,,elixír mládí,, ;-).
Co na to:
- 1 listové těsto (500 g)
- 800 g zeleného chřestu
- 400 g bílého chřestu
- 100 ml zakysané smetany
- 3 lžičky škrobové moučky
- 2 lžíce hladké mouky
- 4 žloutky
- sůl, pepř
- 30 g másla
- 4 lžíce strouhanky
Jak na to:
Nejprve si oloupeme chřest, hlavičky odkrojíme, zbytek nakrájíme na kousky, uvaříme doměkka v osolené vodě, scedíme, rozmixujeme, smícháme se smetanou, škrobovou moučkou, moukou, žloutky, osolíme, opepříme a dáme vychladnout. Z těsta vyválíme plát, posypeme ho strouhankou, naneseme nádivku, na ni dáme na kousky nakrájené hlavičky. Svineme, povrch potřeme máslem, dáme na pečicím papírem vyložený plech a pečeme v předehřáté troubě do zlatova.
Pak už jen s úsměvem a radostí podáváme na stůl a pochutnáme si na zázračné a zdravé dobrůtce.
Výtečné a zdravé jarní chutnání Vám přeje Vaše rádio Haná! :-)