právě hraje
PSLOUCHEJ
ŽIVĚ
HANÁPLAY SKYROCKPLAY

Provensálské telecí

12. 06. 2016 - 10:00 | Chutný, zdravý a provoněný oběd jako z Francie! 

INGREDIENCE:

800 g telecí kýty
80 g másla
400 ml bílého vína (nejlépe veltlínského zeleného)
2 lžíce provensálského koření
200 ml smetany ke šlehání
200 ml mléka
2 lžíce hladké mouky
sůl, pepř

POSTUP:

Maso pokrájejte na větší kostky a na rozehřátém másle ho pěkně ze všech stran opečte. Zalejte ho vínem tak, aby bylo ponořené, přidejte provensálské koření a malou lžičku soli a pod pokličkou ho asi 45 minut nebo až je maso měkké a tekutina téměř odpařená, povařte. Maso poté vyndejte a do výpeku přilejte mouku rozšlehanou se smetanou a mlékem. Omáčku 10 minut povařte, vraťte do ní maso, nechte prohřát a dochuťte čerstvě mletým pepřem. Podávejte s těstovinami, rýží nebo jinou oblíbenou přílohou.

TIP:
Pro extra poctivou omáčku použijte místo mléka pouze smetanu (tedy 400 ml smetany).

Dobrou chuť Vám přeje Vaše rádio Haná!

Ozvěte se nám

Procházka pamětí Radia Haná - vracíme vaše vzpomínky!!