Kuře na rozmarýnu
10. 07. 2016 - 10:30 | Víte, že rozmarýn je nejvoňavější koření? Ochutnejte kuře na rozmarýnu! Je to rychlé, nenáročné a výborné.
INGREDIENCE:
naporocované kuře nebo kuřecí stehna s kůží
pár nových, omytých brambor se slupkou
cherry rajčátka
čerstvý rozmarýn
hrubozrnnou mořskou sůl
olivový olej
POSTUP:
Zapneme troubu na 180°C a necháme předehřát. Mezitím položíme na pánev kusy masa kůží dolů a na středním ohni chvíli opékáme, dokud nepustí tuk a šťávu. Přidáme na čtvrtky nakrájené brabory (větší kusy jsou lepší) a přikryjeme pokličkou. Občas maso otočíme, aby byla kůže hezky opečená, a když se nám zdá, že už není nikde syrové, vložíme ho do pekáčku. Brambory lehce rozmáčkneme vidličkou a spolu s naříznutými rajčátky, rozmarýnem a solí přidáme k masu. Pokud nebylo kuře moc tučné a v pánvi nezbylo moc šťávy, všechno ještě zakápneme olivovým olejem. Strčíme do trouby a pečeme zhruba 20 minut, dokud nejsou rajčata hotová a všechny vůně hezky promísené.
Dobrou chuť!