právě hraje
PSLOUCHEJ
ŽIVĚ
HANÁPLAY SKYROCKPLAY
 
 

Grilovaná cuketa s bylinkami

24. 07. 2016 - 10:30 | Grilovaná cuketa je výtečná jako předkrm, pikantní jednohubka s chlebem nebo jednoduše jako příloha k masu!

INGREDIENCE:

4 mladé cukety
1 dcl olivového oleje
2 stroužky česneku
hrst směsi čerstvých posekaných bylinek (například bazalka, roketa, tymián, koriandr,oregáno) nebo grilovací koření
sůl
případně lžíci bílého vína

POSTUP:

Mladou pevnou cuketu i se slupkou nakrájejte na středně silná kolečka
Na misce si připravte marinádu: olivový olej smíchaný se solí, utřeným česnekem a čerstvými bylinkami. Pokud nemáte čerstvé bylinky, můžete použít sušené, či směs grilovacího koření. Množství oleje, česneku i koření lze samozřejmě upravovat podle chuti. Do marinády lze přidat i kapku bílého vína.
Kolečka cukety olejovou marinádou prolijte a nechejte uležet, alespoň hodinu.
Na grilu kolečka cukety marinádou pomocí mašlovačky potírejte a několikrát je obraťte, až mají pěknou zlatavou kůrčičku. Uvnitř budou měkké a šťavnaté.
Hotové cukety můžete před servírováním ozdobit čerstvými bylinkami.

Stejným způsobem připravené podélné plátky cukety můžete také svinout do závitku a ten naplnit sýrem, sýrovou či tvarohovou pomazánkou, grilovaným masem...

DOBROU CHUŤ!

Ozvěte se nám

Procházka pamětí Radia Haná - vracíme vaše vzpomínky!!