právě hraje
PSLOUCHEJ
ŽIVĚ
HANÁPLAY SKYROCKPLAY
 
 

ŽAMPIONOVÉ ŠPÍZY S ČESNEKEM

31. 07. 2016 - 10:30 | Co takhle ochutnat ke grilování jinou přílohu než chleba s horčicí?

INGREDIENCE:

Na 4 porce potřebujete: 
500 g hnědých (krémových) žampionů
3 stroužky česneku
3 lžíce olivového oleje
4 lžíce balsamika
½ lžičky soli
¼ lžičky pepře
½ lžičky tymiánu (nebo kmínu)
4 špejle

POSTUP:

Minimálně půl hodiny předem namočte špejle do studené vody, aby se při grilování nespálily. Žampiony omyjte a odkrojte jim konce nožiček. Alespoň na čtvrt hodiny je pak naložte do směsi prolisovaného česneku, olivového oleje, balzámového octa, soli, čerstvě mletého pepře a tymiánu. Marinované houby napíchejte na špejle (stejně velké k sobě, aby se rovnoměrně propekly) a pečte na grilu nebo v troubě 5 až 10 minut z každé strany. Po otočení potřete zbylou marinádou. Hodí se k pečeným masům a sýrům.

Tip: Výborná je i balsamiková redukce, která díky krémové konzistenci drží na žampionech lépe než klasický ocet.

Dobrou chuť!

Ozvěte se nám

Ozvěte se nám

585 22 55 88
585 22 55 88 dopravní zpravodajství