Špaldové muffiny s lískovými oříšky
06. 08. 2016 - 10:30 | Dejte si s námi zdravou snídani nebo svačinku plnou energie!
INGREDIENCE:
Na 12 muffinů potřebujeme:
200 g špaldové mouky
50 g celozrnné ječné mouky
50 g nahrubo nasekaných lískových oříšků
2 jablka
2 vejce
2 lžíce medu
2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
2 lžíce bílého jogurtu (doporučuji řecký)
2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
2 lžičky skořice nebo perníkového koření
1 banán
POSTUP:
Troubu předehřejeme na 170°C a připravíme si plech na muffiny, který vyložíme papírovými košíčky.
Jablka omyjeme, nakrájíme na menší kousky a spolu s nakrájeným banánem rozmixujeme za pomocí tyčového mixéru.
Do jedné mísy dáme mouky, prášek do pečiva, skořici a polovinu ořechů.
Ve druhé míse vyšleháme vejce s medem, jogurtem a kokosovým olejem. Přilijeme rozmixovaná jablka a banánem a promícháme.
Nyní smícháme obsah obou mís a naplníme jím košíčky asi do tří čtvrtin, aby byly muffiny po upečení hezky vysoké.
Před pečením ještě posypeme zbylou polovinou ořechů a šup na 15 – 20 minut do trouby.
Po vychladnutí můžeme podávat.
Dobrou chuť!