právě hraje
PSLOUCHEJ
ŽIVĚ
HANÁPLAY SKYROCKPLAY
 
 

Domácí zmrzlina - VANILKOVÁ, ČOKOLÁDOVÁ A OŘÍŠKOVÁ

13. 08. 2016 - 10:30 | Chcete mít kvalitní zmrzlinu a ještě k tomu podle své vlastní chuti? Vyrobte si ji!

Smetanová vanilková zmrzlina

INGREDIENCE:

200 g cukru moučka
250 ml smetany ke šlehání
45 ml mléka
1 vanilkový lusk
1 vanilkový cukr
7 žloutků
2-3 lžíce strouhané čokolády

POSTUP:

Žloutky utřeme s oběma cukry do světlé pěny. Vanilkovou dužinu povaříme v mléce smíchaném se smetanou. Pak vše přecedíme do žloutkové pěny a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Vychladlou směs můžeme smíchat s čokoládou a v misce vložíme do mrazáku asi na 2 hodiny. Smetanová zmrzlina s čokoládou je zážitkem pro naše chuťové buňky. Podávejte ji s čerstvým ovocem a trochou domácí šlehačky.

Domácí čokoládová zmrzlina

INGREDIENCE:

150 ml smetany ke šlehání
50 g nerafinovaného cukru
100 g čokolády na vaření
285 ml plnotučného mléka
30 g kakaa

POSTUP:

Mléko s cukrem přivedeme k varu a poté do něj vmícháme na kousky nalámanou čokoládu a prosáté kakao. Směs už dále nevaříme a mícháme aždo úplného rozpuštění čokolády. Mezitím, co základ bude chladnout, si ušleháme smetanu, kterou s krémem opatrně smícháme. Připravenou zmrzlinu vlijeme do vhodné nádoby a dáme zamrazit. Během 5 hodin ji několikrát promícháme. Servírujeme se snítkou máty a šlehačkou.

Oříšková zmrzlina

INGREDIENCE

1 l mléka
30 dkg cukru krupice
15 dkg lískových oříšků
11 žloutků
250 ml smetany ke šlehání

POSTUP:

Mléko svaříme s cukrem a za stálého šlehání jej nalijeme do mísy s ušlehanými žloutky. Pomocí ručního šlehače vše krásně spojíme v hladký krém. Lískové oříšky opražíme, nahrubo nasekáme a vmícháme do připraveného krému. Který necháme 5 hodin v mrazáku. Zdobíme drcenými oříšky a šlehačkou.

Nechte si chutnat!
 

Ozvěte se nám

Procházka pamětí Radia Haná - vracíme vaše vzpomínky!!