Fazolovo-květákové curry
28. 08. 2016 - 10:30 | Pro milovníky exotických vůní a chutí máme další skvělý recept.
INGREDIENCE:
slunečnicový olej 30 ml
cibule 1 ks
koření kuřecí masala nebo kari 15 g
červená chilli paprička 1 ks
kokosové mléko 1 plechovka
květák 1 hlávka
bílé máslové fazole 1 plechovka
čerstvý koriandr
basmati rýže k podávání
POSTUP:
Rozehřejte olej na pánvi a opékejte na něm cibuli nakrájenou na plátky, až bude měkká. Přidejte koření a nasekanou chilli papričku zbavenou semínek a pečte asi 1 minutu, dokud směs nebude voňavá. Přilívejte po troškách kokosové mléko a dobře míchejte, aby se spojilo s kořením. Přidejte květák rozebraný na růžičky a přiveďte do varu. Na mírném ohni vařte 7–10 minut, až bude květák skoro měkký. Přidejte propláchnuté fazole a nechte vařit další 2–3 minuty, aby se dobře prohřály. Dochuťte a podávejte s čerstvým koriandrem a basmati rýží.
Dobrou chuť!