Pravý hovězí biftek
04. 09. 2016 - 10:30 | Dnes tu máme recept pro všechny masožravce a gurmány!
INGREDIENCE:
2 plátky hovězí svíčkové, 4 cm vysoké
olivový olej na potření (může být i ochucený)
čerstvě mletý černý pepř a sůl
5 lžic sherry nebo portského vína
plátek másla
1 lžíce hrubozrnné hořčice
lžička medu
POSTUP:
Maso potřete olejem a poprašte pepřem a nechte aspoň hodinu odležet. Kvalitní nepřilnavou pánev rozpalte na maximum, thermo-spot u pánví Tefal by měl rudě zářit. Do pánve položte biftek a tři minuty ho opékejte z jedné strany, pak ho opatrně pomocí dřevěné obracečky nebo kleští otočte a pečte tři minuty i z druhé strany. Maso pak zabalte do alobalu a nechte 5 minut odležet. Mezitím rozpalte troubu na 220 stupňů.
Bifteky rozbalte, zachyťte šťávu, kterou pustily, a osolte je. Opět je zabalte a dejte je na 4 minuty dojít do trouby – získáte tam středně propečené šťavnaté hovězí.
Pánev, kde jste maso opékali, vraťte na oheň, vlijte sherry nebo portské a odvařte všechny přípečky. Přilijte šťávu, kterou maso pustilo a vmíchejte máslo a hořčici. Omáčku dolaďte solí, pepřem a medem. Podávejte k masu. Jako přílohu doporučujeme opečenou zeleninu.
Nechte si chutnat!