právě hraje
PSLOUCHEJ
ŽIVĚ
HANÁPLAY SKYROCKPLAY
 
 

Steak z hovězí svíčkové s rozmarýnovými brambory a houbovým salátem

24. 09. 2016 - 10:30 | Dejte si s námi lahodný gurmánský oběd!

INGREDIENCE:

300 g hovězí svíčkové
1 lžíce olivového olejeKoupit
1 lžíce řepkového oleje
1 cibule
50 g hnědých žampiónů
50 g lišek
50 g hříbků
10 g tymiánu
1 lžíce vinného octa (lze použít i jablečný)
200 g brambor
1 stroužek česneku
1 snítek čerstvého rozmarýnu (dá se použít i sušený)
sůl
pepř
 

POSTUP:

Z masa si ukrojíme dva plátky. Potřeme jednou lžící olivového oleje. (Maso musí mít pokojovou teplotu). Opepříme a osolíme.
Rozehřejeme teflonovou pánev a maso z obou stran restujeme. Z každé strany cca 4 minuty.
Maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a do pánve dáme lžíci řepkového oleje.
Do pánve přidáme cibulku nakrájenou na jemno a restujeme dokud nezesklovatí (cca 1 minutu).
Přidáme houby, tymián, vinný ocet a necháme zredukovat. Poté odstavíme.
Brambory nakrájíme na tenké plátky, dáme do mísy s na plátky nakrájeným česnekem a nasekaným rozmarýnem, osolíme a dáme péct do trouby předehřáté na 180°C cca 20 minut (dokud se na bramborách nevytvoří hnědé puchýřky).

Dobrou chuť!

Ozvěte se nám

Procházka pamětí Radia Haná - vracíme vaše vzpomínky!!