Grilovaný filet z lososa s opečenými bramborami
02. 10. 2016 - 10:30 | Je libo růžovoučkého grilovaného lososa? Zkuste náš recept!
INGREDIENCE:
filety z lososa, s kůží 4 ks
brambory vařené ve šlupce, nakrájené na 1 cm silné plátky 500 g
extra panenský olivový olej
kousek másla
česnek, utřený 4 stroužky
čerstvě vymačkaná šťáva a nastrouhaná kůra ze 2 citronů, v bio kvalitě
směs čerstvých bylinek (bazalka, rozmarýn, tymiýn a hladkolistá petržel) 1 hrst
mořská sůl
čerstvě namletý pepř
kousky citronu na ozdobu
POSTUP:
V pánvi na mírném žáru prohřejte olivový olej s česnekem. Promíchejte a sundejte z plotny. Dejte do misky, přidejte citronovou šťávu i kůru a směs bylinek. Promíchejte. Rybí filety potřete připravenou směsí, osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem. V pánvi grilujte jednotlivé filety nejprve kůží dolů, přibližně 4 minuty. Mezitím v pánvi na troše másla s olejem opečte dozlatova brambory. Filety otočte a pokračujte v grilování ještě 1 minutu. Poté je spolu s opečenými bramborami rozdělte na talíře. Každý filet přelejte zbývající šťávou z pánve, ozdobte kouskem citronu a podávejte.
Dobrou chuť!