Křupavá kachna
20. 11. 2016 - 10:30 | Husičky a kachničky, to vše patří k předvánočnímu času!
INGREDIENCE:
2 kachní prsa (bez kosti a s kůží)
sůl
mletý pepř
Omáčky :
thajská Pad Thai omáčka (na smažené nudle)
sojová omáčka (tmavá)
ústřicová omáčka
worcestrová omáčka
1 lžička solamylu (na zahuštění)
POSTUP:
Kachní prsa očistíme a pořádně osušíme.
Ostrým nožem nařežeme kůži do čtverečků, nesmí se proříznout až na maso.
Prsa osolíme a opepříme a na suché pánvi zprudka opečeme dohněda po obou stranách, nejprve kůží dolu do křupava.
Pak přendáme do pekáčku i s výpekem a v troubě na 220°C dopečeme asi 15 minut (na medium rare).
Pak prsíčka nakrájíme na plátky.
Na pánvi po smažení prsou prohřejeme sos ze všech omáček a solamylu, aby zhoustl.
Podáváme s rýží.