právě hraje
PSLOUCHEJ
ŽIVĚ
HANÁPLAY SKYROCKPLAY
 
 

Čokoládové cookies

04. 12. 2016 - 10:30 | Ochutnejte skvělé čokoládové sušenky!

INGREDIENCE:

280 g pšeničné hladké mouky260 g pšeničné chlebové mouky
1 a 1/4 lžičky sody na pečení
1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
1 a 1/2 lžičky mořské soli
280 g másla
280 g třtinového cukru tmavého (s vyšším podílem melasy)
260 g třtinového cukru
2 velká šťastná vejce
2 lžíce vanilkového cukru
250 g kvalitní hořkosladké čokolády (min 60% kakaa)
150 g pekanový ořechů
(mořská sůl na posypání)

POSTUP:

1. Prosejte do mísy mouky, sodu, prášek do pečiva a sůl. Čokoládu a ořechy si nasekejte na přibližně 0,5 cm kousky.
2. Ručním mixérem nebo pomocí robotu mixujte máslo s cukrem a vanilkovým cukrem do jemného krému, přibližně 5-10 minut. Ale krystalky cukru budou stále znát, pouze se směs stane nadýchanější a krémovější.
3. Přidejte jedno vejce a stále mixujte, další přijde na řadu, až když se první plně spojilo s krémem. Snižte výkon mixéru na minimum a krátce vmíchejte suchou moučnou směs do krému jen tak, aby se vše propojilo. Ručně vpracujte čokoládu a ořechy. Takto připravené těsto přikryjte potravinářskou fólií a nechte odpočinout v lednici na 24-36 hodin. Také můžete druhý den použít část těsta a další až do 72 hodin. Jen počítejte s tím, že je třeba ho nechat trochu povolit.
4. Když jste připraveni péci, předehřejte troubu na 180°C. Plech si vyložte pečícím papírem nebo silikonovou podložkou a klaďte na plech kopečky z těsta, přičemž dodržujte větší rozestupy. Recept doporučuje kopečky ve velikosti průměru golfových míčků, z kterých upečete sušenky velké jako na obrázku. Posypejte každou pár zrnky soli a pečte 18-20 minut do světle-zlata. Upečené nechte vychladnout na mřížce. Možná nejprve budou křehké, tak je přetáhněte i s pečící podložkou (papírem) a po pár minutách už i jednotlivé kusy.

Dobrou chuť!


 

Ozvěte se nám

Procházka pamětí Radia Haná - vracíme vaše vzpomínky!!