Krůtí roláda s mozzarellou a sušenými rajčaty
07. 01. 2017 - 10:30 | Krůtí maso je šťavnaté, ale přitom dietní!
INGREDIENCE:
1 krůtí prsa (asi 600 g)
6 sušených rajčat v oleji
2 mozzarelly (ideálně light)
hrst čerstvé bazalky
sůl
pepř
olivový olej
K podávání: 400 g mrazených fazolek, lžíci olivového oleje, sůl, pepř
POSTUP:
Maso očistěte, nařízněte, aby vznikla placka, a mezi dvěma pláty potravinářské fólie (díky ní se maso nebude lepit na paličku a nehrozí jeho protrhnutí) z obou stran naklepejte. Naplňte směsí nastrouhané mozzarelly, nasekaných rajčat, bazalky, ½ lžičky soli a čerstvě mletého pepře a zamotejte. Utáhněte provázkem, osolte, opepřete a zabalte do naolejovaného alobalu, aby se roláda upekla rovnoměrně.
Podlejte trochou vody a pečte hodinu při 190 °C. Sundejte alobal, polejte šťávou (případně přidejte další vodu) a pečte ještě asi 15 minut dozlatova.
Podávejte s fazolkami, které poduste s trochou oleje, solí a čerstvě mletým pepřem.
DOBROU CHUŤ!