Koláč s ovocem a vločkami
08. 01. 2017 - 10:30 | Mlsejme v novém roce zdravě!
INGREDIENCE:
100 g ovesných vloček
300 ml mléka
100 g másla
60 g cukru krupice
2 lžíce medu
lžíci vanilkového extraktu
1 vejce
1 lžičku prášku do pečiva
120 g hladké mouky
250 g mraženého lesního ovoce
300 g řeckého jogurtu
POSTUP:
Troubu rozehřejte na 180 °C. Vločky zalejte vlažným mlékem. Mezitím rozehřejte máslo a smíchejte ho s medem a vanilkovým extraktem. Mouku promíchejte s práškem do pečiva. Do mísy k vločkám pak nalejte rozpuštěné máslo, zasypte směsí s moukou, přidejte cukr, vejce a vše dobře promíchejte. Těsto rozprostřete po koláčové formě a bohatě ho posypejte mrazeným ovocem. Dejte péct na 45 minut.
Poté koláč vyjměte, potřete jogurtem a vraťte ho zpět do trouby ještě na 10 minut. Podávejte vychlazený.
Tip: Místo ovesných vloček použijte žitné, místo klasické bílé mouky špaldovou celozrnnou. Anebo dejte vale lepku a koláč přichystejte z pohankové mouky a pohankových vloček.
Dobrou chuť!