Jemná špenátová polévka
15. 01. 2017 - 10:30 | Nejen Pepek námořník měl rád špenát! Ochutnejte naši výbronou polévku!
INGREDIENCE:
1dcl smetany
3 dcl vývaru
špenát
šalotka
2 stroužky česneku
máslo
jíška
pepř
sůl
POSTUP:
Do osolené vařící vody dáme špenát a necháme krátce povařit. Do mísy si připravíme studenou vodu s ledem a pomocí síta do ní po pár minutách špenát vyndáme, čímž okamžitě zastavíme var a zelenina neztratí barvu. Špenát přecedíme a vymačkáme z něj přebytečnou vodu. V hrnci necháme rozpustit máslo, orestujeme nakrájenou šalotku a pak přidáme jíšku a prolisovaný česnek. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a rozmixujeme. Přidáme nakrájený špenát, zalijeme smetanou a znovu rozmixujeme. Polévku nandáme do talířů a podáváme s čerstvým chlebem.
DOBROU CHUŤ!