Pošírovaný losos s citrónovou majonézou
19. 02. 2017 - 10:31 | Máte rádi lososa? Vyzkoušejte tento recept!
INGREDIENCE:
4 stejné kousky lososa
pórek
řapíkatý celer
mrkev
nové koření
bobkový list
bílý vinný ocet
tymián
petrželka
2 žloutky
dijonská hořčice
citronová šťáva
rostlinný olej
fenykl
sůl, pepř
POSTUP:
Pórek, řapíkatý celer, kousek fenyklu a mrkev nakrájíme na kostičky a vhodíme do hrnce s vodou. Dochutíme solí, pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Přidáme kapku bílého vinného octa a čerstvý tymián, petrželku. Do hrnce s vodou vložíme lososa a přivedeme k varu. Mezitím v míse rozmícháme žloutky se lžící dijonské hořčice, špetkou soli a pepře a pár kapkami citronové šťávy. Šleháme a pomalu přiléváme olej, až majonéza zhoustne.
Fenykl nakrájíme na co nejtenčí plátky, zakápneme citronem, dochutíme solí a pepřem. Pošírovaného lososa servírujeme s fenyklovým salátem, s majonézou a mořskou solí.
Dobrou chuť!