právě hraje
PSLOUCHEJ
ŽIVĚ
HANÁPLAY SKYROCKPLAY
 
 

Pošírovaný losos s citrónovou majonézou

19. 02. 2017 - 10:31 | Máte rádi lososa? Vyzkoušejte tento recept!

INGREDIENCE:

4 stejné kousky lososa
pórek
řapíkatý celer
mrkev
nové koření
bobkový list
bílý vinný ocet
tymián
petrželka
2 žloutky
dijonská hořčice
citronová šťáva
rostlinný olej
fenykl
sůl, pepř

POSTUP:

Pórek, řapíkatý celer, kousek fenyklu a mrkev nakrájíme na kostičky a vhodíme do hrnce s vodou. Dochutíme solí, pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Přidáme kapku bílého vinného octa a čerstvý tymián, petrželku. Do hrnce s vodou vložíme lososa a přivedeme k varu. Mezitím v míse rozmícháme žloutky se lžící dijonské hořčice, špetkou soli a pepře a pár kapkami citronové šťávy. Šleháme a pomalu přiléváme olej, až majonéza zhoustne.
Fenykl nakrájíme na co nejtenčí plátky, zakápneme citronem, dochutíme solí a pepřem. Pošírovaného lososa servírujeme s fenyklovým salátem, s majonézou a mořskou solí.

Dobrou chuť!

 

Ozvěte se nám

Procházka pamětí Radia Haná - vracíme vaše vzpomínky!!