Grilovaný pstruh s přepuštěným máslem a žampiony
04. 03. 2017 - 10:30 | Pojďme si dát dneska pstruha!
INGREDIENCE:
na osobu 1 celý pstruh
kousek jarní cibulky
měsíček citrónu
máslo (nejlépe přepuštěné)
sůl
čerstvé žampióny
POSTUP:
Čerstvé vykuchané pstruhy osušíme, lehce osolíme a břišní dutinu vyložíme jarní cibulkou a kouskem citrónu. Větší brambory se slupkou předem ovaříme a ponecháme je neloupané. Na plech položíme pečicí papír a na něj dáme připravené pstruhy. Podle chuti můžeme přidat špetku oblíbeného koření na ryby, ale nemusí to být. Bramboru přepůlíme a vložíme do rozpálené trouby na 190 °C. Pod grilem připravujeme celé pstruhy cca 20 minut. Na přepuštěném másle si připravíme nakrájené plátky čerstvých žampiónů. Oloupeme je a plátky orestujeme na másle a mírně osolíme. Grilované pstruhy přeložíme na nahřáté talíře, obložíme půlkami brambor a přidáme hromádku v másle orestovaných žampiónů. Pstruhy rozevřeme, vykostíme a přelijeme zbylým máslem s houbami. Podle chuti pokapeme citrónovou šťávou a můžeme začít hodovat. Aby byl pstruh opravdu dietní, nesmíme si ho pokazit přílišným množstvím másla.
Dobrou chuť!