Domácí krémové tiramisu
05. 03. 2017 - 10:30 | Dejte si s námi ke kávičce výborný domácí dezert!
INGREDIENCE:
200 ml silné kávy
2 lžíce amaretta
500 ml smetany ke šlehání
250 g mascarpone
3 lžíce třtinového cukru
50 ml Baileys Irish cream
1 lžička vanilkového extraktu
175 g cukrářských piškotů
2 až 3 lžíce holandského kakaa
POSTUP:
Smíchejte kávu a amaretto v malé misce. Vyšlehejte smetanu, mascarpone, cukr, Baileys a vanilku do hladkého krému a přendejte jej do cukrářského sáčku s kruhovou zdobičkou. Sáček vložte do lednice a nechte směs vychladit. Piškoty namočte do kávy s amarettem a vyložte jimi dno 20 x 20 cm mísy. Měli byste použít přibližně polovinu piškotů. Polovinu množství krému nazdobte na piškoty, vytvořte druhou vrstvu namočených piškotů a zbytek krému nastříkejte na piškoty ve tvaru malých pusinek. Vše dejte vychladit do lednice, poté posypejte kakaem a podávejte.
DOBROU CHUŤ!