právě hraje
PSLOUCHEJ
ŽIVĚ
HANÁPLAY SKYROCKPLAY
 
 

Detoxikační polévka z rajčat a řepy

18. 03. 2017 - 10:30 | Blíží se nám jaro a s ním očista těla!

INGREDIENCE:

1 řepa o průměru asi 15 cm
400 g rajčat bez slupky
1 litr zeleninového vývaru
2 jarní cibulky
2 stroužky česneku
2 lžíce balzamikové redukce
lžíci olivového oleje
sůl
pepř
snítka čerstvého rozmarýnu a tymiánu
100 g čerstvého sýru
 

POSTUP:

Na olivovém oleji opečte cibulky nakrájené najemno. Řepu očistěte a nakrájejte na stejně velké kostičky o průměru asi 1 cm. Přisypte ji k cibuli a pozvolna opékejte asi 10 minut. Pak vložte pokrájená rajčata nahrubo, vylisovaný česnek a nasekané bylinky, promíchejte a společně opékejte dalších 5 minut. Celou směs zalejte vývarem, přiveďte k varu a nechte vařit, dokud není řepa měkká. Poté oheň vypněte a polévku rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Dochuťte solí, pepřem a balzamikem a podávejte posypané nadrobeným čerstvým sýrem.

Dobrou chuť!

Ozvěte se nám

Procházka pamětí Radia Haná - vracíme vaše vzpomínky!!