Kuskus s mandlemi a kuřecími filety
19. 03. 2017 - 10:30 | Jídlo, po kterém se budete zaručeně cítit lépe!
INGREDIENCE:
250 g kuskusu
1 lžička ml. zázvoru
1 lžička ml. rozmarýnu
4 lžíce olivového oleje
šťáva z 1 citronu
1 lžička citr. kůry
sůl a mletý bílý pepř
4 kuřecí prsíčka
1 lžíce meruňkové zavařeniny
1 lžíce másla
250 g cukrového hrášku
1 větší karotka
100 g neloupaných mandlí
menší svazek bazalky
POSTUP:
Kuskus promícháme se zázvorem, rozmarýnem a zalijeme vroucí vodou podle návodu na obalu. Když tekutina vsákne, vmícháme 2 lžíce olivového oleje a ochutíme citronovou šťávou, kůrou a solí. Kuřecí prsa omyjeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme v pánvi na rozpáleném zbylém oleji po obou stranách. Opečené maso vyjmeme, potřeme meruňkovou zavařeninou rozmíchanou s troškou vody a uchováme vteple. V hlubší pánvi rozpustíme máslo, osmahneme na něm lusky a na kolečka nakrájenou karotku. Osolíme, přidáme kuřecí prsa a společně doděláme pod poklicí, dokud zelenina nezkřehne a maso se nepropeče. Ke konci přidáme mandle a společně krátce prohřejeme. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s čerstvými lístky bazalky.
DOBROU CHUŤ!