Hráškový krém s glazovanými hruškami a hráškovými klíčky
25. 03. 2017 - 10:30 | Tip na výbornou polévku pro všechny milovníky hrášku!
INGREDIENCE:
500 g zeleného hrášku
100 g šalotky
sůl
bílý pepř mletý
100 g másla
200 g hrušky
20 g třtinového cukru
1 dl bílého vína
1 dl smetany
1 vanička výhonků z hrášku
0,1 l zeleninového vývaru
POSTUP:
Na polovině másla orestujeme najemno nakrájenou šalotku, přidáme hrášek a zalijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu a povaříme asi 10 minut. V hrnci vše rozmixujeme, přidáme smetanu, dochutíme solí, bílým pepřem a krátce prohřejeme. Na zbylém másle orestujeme oloupané nakrájené hrušky, zasypeme třtinovým cukrem, který necháme zkaramelizovat a zalijeme bílým vínem. Hrušky rozdělíme na talíře, přelijeme polévkou a posypeme čerstvými klíčky z hrášku.
Dobrou chuť!