Mozzarellovo - nivová omáčka s kuřecím masem
02. 01. 2016 - 10:00 |
Výtečný recept pro opravdové milovníky sýrů :-)
Co na to:
- Mozzarella
- sýr Niva
- kuřecí maso
- Maggi
- kari
- tymián
- majoránka
- paprika
- pálivá a sladká papika, mletý pepř
- sůl
- koření na kuře
- hořčice
- bílý jogurt neslazený
Worcestrová omáčka
- Solamyl (bramborový škrob)
- mléko
Jak na to:
Nejprve si nachystáme výbornou marinádu na maso a to z Magi, worchestru, jogurtu, hořčice, pepře, pálivé papriky, koření na grilované kuře, tymián a majoránky.Maso nakrájíme na čtverečky a dáme do marinády. Promícháme a dáme na pánev, kde je olej a voda a necháme dusit.Mezitím připravíme solamyl s mlékem. Mozzarellu nakrájíme na malé kousky a nivu taktéž. Asi 5 min. před koncem, přidáme mléko se solamylem. Pak 1 min. před koncem přidáme mozzarellu a nivu.
Je to moc dobré a sýry nemusí být rozvařené, necháme tam kousky a pak to má mozzarellovo-nivovou chuť. Jako příloho můžeme přidat rýži nebo těstoviny, to už záleží na každém z nás co máme radši :-).
Výtečnou šmakující sýrovou chuť Vám přeje rádio Haná :-)