JAHODOVÝ PIŠKOT S PUDINKEM
10. 01. 2016 - 10:00 | Pojďme uspokojit naše mlsné jazýčky sladkou mňamkou a zároveň se pochlubme výborným dezertem.
Co na to:
- Vejce 4 ks
- Hladká mouka 170 g
- Tuk na vymazání plechu
- Jahody
- Vanilkový pudink 3 ks
- Mléko 1 l
- Tvaroh 1,5 ks
- Cukr cca 6 lžic
Jak na to:
Nejprve rozšleháme cukr s vajíčky a postupně přimícháváme po lžičkách mouku. Čím déle šleháme, tím bude piškot lepší (šlehám 15 minut). Pak nalijeme na vymazaný, hrubou moukou vysypaný plech a pečeme dozlatova (160 °C, asi 15-20 minut).
Vytáhneme z trouby a necháme vychladnout. Očistíme jahody, nakrájíme je na plátky a položíme na piškot. Pudink uvaříme v mléce, osladíme a rozmixujeme s tvarohem. Tuto směs nalijeme na piškot s jahodami a necháme ztuhnout. Místo jahod můžeme přidat klidně i banány, záleží na tom jaké ovocíčko nám chutná nejvíc. Pak už jen počkáme až naše sladké potěšení ztuhne a můžeme se pustit do vynikající bašty! :-)
Sladkou dobrou chuť Vám přeje rádio Haná! :-)