právě hraje
PSLOUCHEJ
ŽIVĚ
HANÁPLAY SKYROCKPLAY
 
 

Velikonoční beránek se šlehačkou

27. 03. 2016 - 11:00 | Ani našim prababičkám nikdy nesměl na stole chybět pečený beránek, nebo li symbol nevinnosti.

Co na to:

  •  4 vejce
  • žloutky a bílky odděleně,
  • ¾ hrnku krupicového cukru
  • 1 ½ hrnku polohrubé mouky
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • máslo na vymazání formy
  • hrubá mouka na vysypání formy

Jak na to:

​Nejprve žloutky ušleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme hladkou mouku, ve které rozmícháme prášek do pečiva a tekutou šlehačku. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej vmícháme do těsta. Velkou beránkovou formu poctivě vymažeme rozpuštěným máslem, vysypeme strouhankou, vlijeme do ní těsto - necháme 2 cm od okraje volné, beránek nabude. Upečeme při teplotě 180° asi 45 - 50 minut dorůžova. Ještě horkého beránka vyklopíme a zdobíme čokoládou nebo jen pocukrujeme a nezapomeneme ovázat mašličkou ať vypadá k světu! :-)


 
​Rádio Haná Vám přeje sladké velikonoční chutnání! :-)         ​

Ozvěte se nám

Procházka pamětí Radia Haná - vracíme vaše vzpomínky!!