právě hraje
PSLOUCHEJ
ŽIVĚ
HANÁPLAY SKYROCKPLAY
 
 

Italské jahodové tiramisu

11. 06. 2016 - 10:00 | Jahodová sezóna je tady! Pojďme si udělat výlet do Itálie a vyzkoušet si pravé jahodové tiramisu!

INGREDIENCE

50 g dlouhé piškoty

KRÉM
18 cl smetana ke šlehání
250 g tvaroh
250 g mascarpone
10 cl pomerančová šťáva

NA OZDOBU
kakao, jahody

PODLE CHUTI
vanilka, pomerančová kůra

SMĚS
2 lžíce cukru
250 g jahod
2 lžíce pomerančové šťávy
2 lžíce koňaku

POSTUP

1. Tvaroh, mascarpone, šťávu a kůru z pomeranče společně s cukrem promícháme. Přidáme i trochu vanilky. Po dobrém promíchání přidáme po částech       vyšlehanou smetanu, zapracováváme jemně.
2. Umyté jahody dáme do mixéru s cukrem, koňakem a opět pomerančovou šťávou.
3. Připravíme si nádobu o obsahu cca 2 l.
4. Přibližně půlku piškotů dáme na dno nádoby, zalijeme polovinou jahodové směsi, až poté dáme tvarohový krém (také půlku). Uhladíme a postup      
    opakujeme - piškoty, jahody, mascarpone.
5. Italské jahodové tiramisu dáme na 4 hodiny do lednice ztuhnout a vychladit, poté posypeme kakaem a dozdobíme kousky jahod.
 
Dobrou chuť a sladký zážitek Vám přeje Vaše rádio Haná!

Ozvěte se nám

Procházka pamětí Radia Haná - vracíme vaše vzpomínky!!