Salát s mořskými plody
09. 10. 2016 - 10:30 | Věděli jste, že na podzim začíná sezóna mořských plodů? Říjnové moře chuti jeho darů svědčí.
INGREDIENCE:
3 ks ciabatta
4 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
1 balíček mořských plodů (mražené)
40 g pórku
koření na ryby
sůl
šťáva z citronu
POSTUP:
Balení mražených mořských plodů (1kg) umyjeme pod studenou. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme mořské plody, na malé kousky nakrájený česnek a pórek. Směs osolíme.
Směs pustí hodně vody. Až se voda vypaří, přídáme koření na ryby a směs necháme za stálého míchání, protože se velmi přichytávají, osmažit.
Hotové přendáme do mísy, podle chuti dochutíme citrónem. Výborná k dokusování je rajčatová ciabatta.
Směs lze zamíchat i do rizota nebo těstovin.
Dobrou chuť!